„Povedz mi čo ješ a ja ti poviem kto si.“ Tento známy citát pozná väčšina z nás. V dnešnej uponáhľanej dobe, keď má človek na prípravu jedla len veľmi málo času, naberá táto fráza na pravdivosti. Je tu však dobrá správa. Tí, ktorí hľadáte možnosť rýchlo a zdravo sa najesť, určite oceníte kvalitné hotové jedlá od firmy EXPRES MENU s trvanlivosťou až 3 roky. Ich jedinečnosť spočíva v tom, že šetria čas, no zároveň nerobia žiadne kompromisy v zdravom štýle kdekoľvek sa nachádzate.
Všetko to začína výberom surovín. Tu treba byť nekompromisný! Firma kladie vysoký dôraz na výživnú hodnotu jedál a vyberá len kvalitné suroviny. Zákazníkom garantuje, že nepoužíva chemické prísady (konzervanty, rýchlosoli, umelé sladidlá, stabilizátory či farbivá). To platí aj pre suroviny, ktoré sa pridávajú do jedál. Dôraz sa kladie na výrobu údenín tradičným spôsobom od lokálnych mäsiarov. Kúpiť dnes klobásu, v ktorej by nebola rýchlosoľ či lepok, je prakticky nemožné.
Ekológia je pre chod firmy takisto dôležitá, pretože využíva služby lokálnych dodávateľov. Tí zabezpečia, že firma môže variť jedlá sezónne hneď ako sú suroviny čerstvo zozbierané. Okrem toho sú podmienky chovu zvierat u nej na prvom mieste. Úzko spolupracuje iba s dodávateľmi, ktorí rešpektujú rovnakú filozofiu, klietkové chovy sliepok majú červenú. Okrem toho sa po spracovaní balia produkty do bariérového vrecka, ktoré má výrazne nižšie emisie CO2 ako sklenená či plechová nádoba.
Produkty sú vždy pripravované s láskou starých mám. Základom omáčok sú cez noc ťahané vývary, zelenina sa restuje iba na za studena lisovanom oleji a mäso sa spracúva pečením v pare. Dochucovadlá či koreniace zmesi sa nikdy nepoužívajú. Pre bezlepkové zahusťovanie používa firma vlastnú zmes kukuričnej a ryžovej múky. Tá je lepšie stráviteľná, menej kalorická a výsledok nie je rozpoznateľný od pšeničnej múky. Aby firma dokázala splniť záväzky - žiadna chémia v jedlách – vyvinula vlastnú technológiu: CTP - kontinuálny tepelný proces. Ten má dve ingrediencie: teplo a starostlivá práca. Počas neho nastáva prudké zahriatie a následné schladenie produktu, čo znamená kvalitu.
Všetky jedlá sú laboratórne testované. Okrem toho sa každý produkt podrobuje tej najprísnejšej kontrole - ochutnávaniu.
Dnešný spôsob stravovania obsahujúci veľký podiel chemicky upravených produktov vedie k prekysleniu organizmu. Kyslosť má negatívny vplyv nielen naň, ale aj na chuť jedál. Preto sa v produktoch používa tzv. živá voda. Vďaka jej zásaditosti je možné používať o 30 % menej soli a o 20 % menej korenia bez akéhokoľvek vplyvu na výslednú chuť.