Celého pstruha očistíme, umyjeme a vyfiletujeme. Z kostí, kože a koreňovej zeleniny uvaríme vývar, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a cibuľu. Vývar precedíme.
Filety prekrojíme, osolíme a okoreníme, pod sitko s filetami dáme pripravený vývar. Vložíme do rúry a paríme 5 – 6 minút.
Fialovú a žltú mrkvu s cuketou očistíme a nakrájame na malé kocky. Orestujeme na olivovom oleji a ochutíme.
Najemno nasekanú cibuľu orestujeme, podlejeme bielym vínom, ochutíme citrónom, pridáme smotanu a povaríme. Na konci pridáme maslo. Touto omáčkou podlejeme zeleninu a zmiešame.
Ochutený olej si pripravíme tak, že vymixujeme v oleji čerstvú petržlenovú vňať, koriander a kôpor, ochutíme a pridáme citrónovú šťavu.
Pri servise použijeme ako dekoráciu oblanšírovanú baby mrku, kaviár a kôpor.
Foto: Miele