Parený filet zo pstruha v bylinkovom extrakte od Zdeňka Pohlreicha

Celého pstruha očistíme, umyjeme a vyfiletujeme. Z kostí, kože a koreňovej zeleniny uvaríme vývar, pridáme bobkový list, nové a čierne korenie a cibuľu. Vývar precedíme.

Filety prekrojíme, osolíme a okoreníme, pod sitko s filetami dáme pripravený vývar. Vložíme do rúry a paríme 5 – 6 minút.

 

Fialovú a žltú mrkvu s cuketou očistíme a nakrájame na malé kocky. Orestujeme na olivovom oleji a ochutíme.

 

Najemno nasekanú cibuľu orestujeme, podlejeme bielym vínom, ochutíme citrónom, pridáme smotanu a povaríme. Na konci pridáme maslo. Touto omáčkou podlejeme zeleninu a zmiešame.

 

Ochutený olej si pripravíme tak, že vymixujeme v oleji čerstvú petržlenovú vňať, koriander a kôpor, ochutíme a pridáme citrónovú šťavu.

 

Pri servise použijeme ako dekoráciu oblanšírovanú baby mrku, kaviár a kôpor.

Foto: Miele