Hovädzie rebro s karfiolom, nashi hruškou a lieskovými orechmi od Martina Nováka

 

Hovädzie rebro, feniklové semeno, červené víno, javorový sirup, bobkový list, nové korenie - varíme na 165 stupňov, 3,5 hod. varíme domäkka, potom scedíme rebro, oberieme od kostí a tuku a krájame na porcie. Scedenú šťavu zredukujeme na omáčku, zjemníme maslom a smotanou na varenie.

 

Karfiolové pyré: karfiol nakrájame na menšie kúsky spojíme so smotanou na verenie, soľ a cukor varíme domäkka, scedíme a rozmixujeme do jemnej konzistencie.

 

Nashi hruška: Hrušky očistíme od šupky, vyjadierkujeme, nakrájame na mesiačiky a sprudka opečieme na grile a potierame domácim sirupom, ktorý pripravíme 1:1 voda, cukor /simple sirup/ do ktorého pridáme citrónovú kôru, šťavu, klinčeky a zvaríme na sirup.

 

Lieskové orechy na dekorácie očistíme od šupky a opečieme na panvici dozlatista.

Foto: Miele